Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το έγκλημα στο Σοχούμι, οι Αλαφούζοι και τα παπαγαλάκια τους.


Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2013.

Το έγκλημα στο Σοχούμι, οι Αλαφούζοι και τα παπαγαλάκια τους.
Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

 Ένα ακόμη έγκλημα κατά του γένους των Ελλήνων, επέλεξε να παρουσιάσει χτες, ο ΣΚΑΙ των Αλαφούζων, με το γνωστό τρίο των παπαγαλακίων του: Το έγκλημα των πολιτικών νάνων του 1993, που άδειασαν το ελληνικό Σοχούμι της Αμπχαζίας, από το δυναμικότερο στοιχείο του: Τους χιλιάδες Έλληνες Ποντίους, της πρώην αυτής Σοβιετικής περιοχής.

Ο «τεράστιος» πολιτικός εγκέφαλος που ακούει στο όνομα Τσουδερού, με την παρότρυνση/καθοδήγηση των Μητσοτάκηδων, μετά φυσικά από μυστικές συνεννοήσεις με τους «κολλητούς» τους στη Γεωργία, δημιούργησαν το απαραίτητο εκείνο σκηνικό, για να παραδοθούν οι περιουσίες των Ποντίων και μάλιστα χωρίς κανένα αντίτιμο, στα συνεταιράκια τους.  Επαναλαμβάνοντας κατ’ ουσία αυτό που έκανε μερικές δεκαετίες πριν ο «πατερούλης» Στάλιν, ο οποίος κατάκλεψε με τη γνωστή του μέθοδο των μαζικών δολοφονιών και εκτοπισμών, τα κόπια των Ποντίων της Αμπχαζίας και του Σοχούμι.


Βομβαρδισμένη Ελληνική Οικία στο Σοχούμι
Οι Αλαφούζοι και υπάλληλοί τους στο κανάλι τους, παρουσίασαν την όλη ιστορία, ως ένα από τα «μεγάλα θαύματα του ηρωισμού και της αυτοθυσίας» της... "υπερήφανης κάστας", των Ελλήνων πολιτικών.

Αυτή η «οπτική γωνία», δεν είναι φυσικά τίποτε καινούργιο από τον ΣΚΑΙ του αλαφουζέϊκου και την ομάδα των γνωστών δημοσιογραφούντων  παπαγαλακίων. Είναι μια συνηθισμένη τακτική, ιδιαίτερα γνωστή στον υπογράφοντα. Από τότε που… εις εκ των παπαγαλακίων, το αφεντικό της τριάδας,  μας κουβαλήθηκε ως «φέρελπις» νεαρός δημοσιογράφος και… Ρηγάς, στην «Πρωϊνή της Νέας Υόρκης», εκεί στη δεκαετία του ’80. Ενώ αμέσως μετά και… ως εκ του θαύματος, βρέθηκε στην Ουάσιγκτον, δίπλα στον εκπρόσωπο του συγκροτήματος Λαμπράκη στις ΗΠΑ και στο administration, Στάθη Ευσταθιάδη.

Αυτό που έχει σημασία, είναι η επαναδιατύπωση ιστορικών γεγονότων (ποιος δεν θυμάται τις αναφορές του ΣΚΑΙ στην επανάσταση του ’21, το ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Βερέμη, τον Τατσόπουλο κλπ κλπ καλά παιδιά, απολογητές του εθνομηδενισμού και λάτρεις του νεοοθωμανισμού), με έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος να αμφισβητεί μεν τις επιλογές των πολιτικών νάνων της χώρας, αλλά κατ’ ουσία και στο δια ταύτα, να τις στηρίζει. Στο ίδιο μοτίβο, για τη στήριξη της επιχειρηματολογίας χρησιμοποιήθηκε ακαδημαϊκός, με επίσης γνωστή διαδρομή σε αυτό που εμείς οι Πόντιοι αποκαλούμε, «επαγγελματική ποντιολογία», ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε με εύφημο μνεία από το ΥΠΕΞ, για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Αμπχαζίας.

Δεν θα κάνω ανάλυση του βρώμικου παιχνιδιού που παίχθηκε τότε από το μητσοτακαίικο και την πολιτικά αφελή Τσουδερού και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, χιλιάδες Πόντιοι της Αμπχαζίας, να χάσουν τις περιουσίες τους και να μετατραπούν σε επαίτες – ακόμη και μέχρι σήμερα - στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία. Τα γεγονότα και το τι επακολούθησε εξ’ άλλου, είναι γνωστά.

Θα αναφερθώ όμως στο ίδιο έργο,  το οποίο ξαναείδα αργότερα, το 2005, όταν

 ως μέλος επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας επισκέφτηκα τα 37 ελληνικά χωριά της Τσάλκας της Γεωργίας, τα οποία επίσης βίωναν τον φασισμό, τις εκτελέσεις, τις δολοφονίες και την τρομοκρατία, του εκδιωχθέντος επιτέλους από την Προεδρία της παρευξείνιας αυτής χώρας, Σαακασβίλι.

Είχα πει τότε και στην αντιπροσωπεία των υπουργείων αλλά και στους διπλωματικούς αντιπροσώπους της χώρας μας στην Τυφλίδα – και μάλιστα σε έντονο και ενοχλητικό ύφος – πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Σαακασβίλι, να ξηλώσει τον Ελληνισμό της Τσάλκας, όπως έγινε με τον Ελληνισμό της Αμπχαζίας».

Ο τότε υφυπουργός Παπακωνσταντίνου, προχώρησε όντως σε μια τολμηρή για τα δεδομένα εκείνης της εποχής κίνηση: Πίεσε τον Σαακασβίλι να αποδεχθεί την τοποθέτηση ειδικών φρουρών στα χωριά της Τσάλκας, με… γενναιόδωρη προσφορά από ελληνική πλευρά, μερικών τζιπς.

Η κίνηση αυτή φυσικά, επειδή δεν συνοδεύονταν από σοβαρά μέτρα προστασίας των Ελλήνων της Τσάλκας, ατόνησε, τα τζιπς πέρασαν στα χέρια των διεφθαρμένων αξιωματούχων της Γεωργιανής κυβέρνησης Σαακασβίλι και τα 37 χωριά της Τσάλκας, μετατράπηκαν στο σημερινό φάντασμα του παρελθόντος των.

Έτσι χάσαμε όχι μόνο τα 37 ελληνικά χωριά της Τσάλκας, αλλά και ένα "ζωτικό χώρο" μέσα από τον οποίο μάλιστα, περνούν οι 3 μεγάλοι αγωγοί καυσίμων, που έρχονται από την Κασπία και μετέτρεψαν την ελληνικής ιδιοκτησίας αυτή αγροτοκτηνοτροφική ζώνη, σε στρατηγικής σημασίας περιοχή.

Προπολεμική παράσταση στο Σοχούμι, με το έργο “Τη Τρίχας
το Γεφύρι” και τον Ξυνόπουλο ανάσκελα στον ρόλο του ”Χουλιάρα” 
Κλείνω υποστηρίζοντας αυτό που είχα πει και προτείνει και τότε, και το 1993 και το 2005, στα «επίσημα» ελληνικά αφτιά: Μας αρέσουν ή όχι οι Ισραηλινοί (είναι γνωστγό ότι το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει καταγγείλει πολλές φορές και σε κάθε ευκαιρία τα εγκλήματά τους κατά των Παλαιστινίων), αν αυτοί είχαν Σοχούμι και Τσάλκα, δεν θα εγκατέλειπαν/ενταφίαζαν το Λαό τους, όπως έκαναν οι Μητσοτάκηδες και οι λοιποί πολιτικοί νάνοι που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα: Θα έστελναν αμέσως τη  Shayetet 13, την αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων τους και θα προστάτευαν τους συμπατριώτες τους.

Αυτό θα έκανε κάθε έντιμος και αξιοπρεπής πολιτικός, αυτό θα έκανε και ο υπογράφων. Αλλά τι να πει κανείς σε μια χώρα με ασήμαντους πολιτικούς, με καναλάρχες που εκστασιάζονται με τον βιασμό του Λαού τους από τον Σουλεϊμάν τον… Μεγαλοπρεπή (αιμοσταγή για την ακρίβεια), με ακαδημαϊκούς που γλύφουν την εξουσία για ένα βραβείο και με πληρωμένους κονδυλοφόρους που μπορούν να πουλήσουν και τη μάνα τους, «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη».

Έσεται όμως ήμαρ και ο καιρός γαρ εγγύς…

Πατριωτικό Μέτωπο

Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Γραφεία Αθηνών:

Διδυμοτείχου 15-17,

10444, Κολωνός, Αθήνα

Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442

Τηλ. Προέδρου: 6980292626

http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com


«Αλληλέγγυον»

Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κεντρικό:

Αγίας Σοφίας 50

10444, Κολωνός, Αθήνα

Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου