Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φασισμός για προχωρημένους 3…


Αθήνα  21 Ιανουαρίου 2013.
Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Όταν το 1987, επέστρεψα από την Νικαράγουα, (στην επανάσταση της οποίας συμμετείχα ενεργά για αρκετά χρόνια), συνέγραψα το «Πατριωτικό Μέτωπο Τώρα, μια ελληνική πρόταση για Έλληνες». Πολιτικοεπιστημονικό σύγγραμμα, με αντικείμενο την διάρθρωση ενός πραγματικού Αμεσοδημοκρατικού, Πατριωτικού Κινήματος στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι, η ρομαντικότερη επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών, αυτή των Σαντινίστας, κατάντησε, υπόθεση διανομής των περιουσιακών στοιχείων του δικτάτορα Σομόζα, από την οικογένεια Ορτέγκα και το όνειρο του «σοσιαλισμού», πήγε οριστικά… περίπατο.

Ήταν παράλληλα και η εποχή κατά την οποία, η «αριστερά», όπως εννοούνταν μέχρι τότε, δέχονταν σε παγκόσμιο επίπεδο, την οριστική ιστορική της αμφισβήτηση. 
Μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε μερικά χρόνια αργότερα, με την πλήρη κατάρρευση του «υπαρκτού» (ή ανύπαρκτου) σοσιαλισμού.
Μερικά μόλις χρόνια πριν, στο «σπουδαιότερο» (κατά τους Νεοταξίτες) Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το Georgetown της Ουάσιγκτον, εμπειρίωσα την μετάλλαξη των σχολών προσομοίωσης της (simulation). 
Οι σχολές «αντιμετώπισης του κομμουνιστικού κινδύνου» είχαν πια ατονήσει, κάποιες είχαν καταργηθεί, ενώ τη θέση τους έπαιρναν οι σχολές προσομοίωσης, για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων «πατριωτικών κινημάτων» ανά τον κόσμο.
Το USA administration, είχε ήδη επεξεργασθεί από τις εποχές «αντιμετώπισης του κομμουνισμού» ένα πανέξυπνο και αποτελεσματικό σχέδιο: 
Την κλωνοποίηση ή αγγλιστί… cloning. Μιας τεράστιας κλίμακας επιχείρηση δημιουργίας χρηματοδοτούμενων αντιγράφων-κλώνων, των πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων, που αγωνίζονταν, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ως τυπική και συστηματική επιχείρηση κλωνοποίησης του USA administration, από τη δεκαετία του ’60 κιόλας, μπορεί να αναφερθεί η μετάλλαξη των Κομμουνιστικών Κομμάτων των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με «φυτευτά» και ελεγχόμενα στελέχη. 
Η χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων είναι αυτή της προδοσίας της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βολιβίας και του Γενικού της Γραμματέα, οι οποίοι παρέδωσαν εν ψυχρώ τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στους δημίους του, πράκτορες της CIA.
Με την ίδια λοιπόν μέθοδο της κλωνοποίησης, συνέχισε να επιχειρεί το USA administration και τα ελεγχόμενα από αυτό πανεπιστήμια/think tanks, με στόχο αυτή τη φορά, όχι τα φθίνοντα κομμουνιστικά κόμματα, αλλά τα αναδυόμενα πατριωτικά κινήματα ανά τον κόσμο.
Πέρα από την συστηματική δυσφήμιση που καλλιέργησε για τα πατριωτικά κινήματα, τόσο των ΗΠΑ, όσο και παγκοσμίως – στηρίζοντας μάλιστα με πακτωλό χρημάτων, την αντιπατριωτική μαρξογενή προπαγάνδα, «αριστερών» πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων – το USA administration, προχώρησε σε αυτό που ονομάζει ο υπογράφων «προληπτική κλωνοποίηση».
Από τη δεκαετία του ’90 και εντεύθεν, έχουμε για παράδειγμα στην Ελλάδα, διαφόρων τύπων και ειδών, προληπτικές κλωνοποιήσεις, με στόχο την χειραγώγηση των πατριωτικών τάσεων του Λαού μας.
Το πρώτο εγχείρημα, ήταν αυτό που βιώσαμε με τον σημερινό πρωθυπουργό και την ΠΟΛΑΝ. Ο Σαμαράς, υπηρετώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις του στους Αμερικανούς του φίλους τότε, εξαπάτησε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας – μεταξύ αυτών και τον υπογράφοντα – χρησιμοποιώντας την ιστορική/παραδοσιακή γλώσσα του ελληνικού πατριωτισμού: 
Αξιοπρέπεια, υπέρβαση, φιλότιμο κλπ.
Δεδομένου ότι το πρώτο πείραμα της ΠΟΛΑΝ απέδειξε πως μπορούν πολύ εύκολα, να μας ταΐζουν κουτόχορτο και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, το USA administration σχημάτισε τη δεύτερη «γραμμή αντίστασης» του: 
Έδωσε τις ευλογίες του στον Καρατζαφέρη και στο ΛΑΟΣ του. Τα ίδια με την ΠΟΛΑΝ χαρακτηριστικά, στην πιο «χοντροκομμένη» του έκφραση όμως: 
Εθνικοπατριωτικές κορώνες, πατριδοκαπηλεία, ελλαδεμπόριο, γελοίος πολιτικός λόγος  κλπ γνωστά και στον υπογράφοντα.
Τώρα περνάμε στην «επόμενη φάση». 
Αυτής του «πατριωτισμού» του Καμένου και της Χ.Α.: 
Μεγάλα και χωρίς περιεχόμενο λόγια, πατριωτικές κορώνες που αγγίζουν τα όρια της υστερίας κλπ από την πλευρά του επαγγελματία πολιτικού. 
Από την άλλη, έχουμε τον ιδιότυπο «πατριωτισμό» της Χ.Α. που τόση έχει σχέση με τον ιστορικό πατριωτισμό, όση σχέση έχει ο υπογράφων, με την… κινέζικη αγγειοπλαστική. Έναν «πατριωτισμό» που ξεκινά από την «υπεροχή της φυλής», πηγαίνει σε προσευχές στον Πάνα, περνάει από τους ύμνους στον Χίτλερ και στον Ρούντολφ Ες, φθάνει στα «τάγματα εφόδου» και ολοκληρώνει με… επιστροφή στην Ορθοδοξία και στους εντυπωσιακούς μεγαλόσταυρους .
Σε κάθε φάση της κλωνοποίησης των πατριωτικών οργανωμένων εκφράσεων, από την ΠΟΛΑΝ μέχρι τη Χ.Α., διακρίνουμε το ίδιο και απαράλλαχτο σκηνικό, από την πλευρά της αριστεράς. Ροζουλί και σταλινικής: 
Να χαρακτηρίζει οποιαδήποτε «πατριωτικού» τύπου προσέγγιση, ως φασιστική, ακροδεξιά, εθνικιστική και άλλα επικοινωνιακά νεοταξίτικα, ενταγμένα στο παιχνίδι του USA administration. Να χαρίζει δηλαδή συστηματικά τον αγνό και άδολο πατριωτισμό, αυτόν που γέννησε την επανάσταση του ’21 και την Εθνική Αντίσταση, σε νεοταξίτικα κατασκευάσματα.
Αυτοί οι οποίοι, ακόμη και σήμερα επευφημούν στις επετείους το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), εκπαιδεύτηκαν με το πέρασμα του χρόνου και με το αζημίωτο μάλλον, να αποδοκιμάζουν με ουρλιαχτά και εν χωρώ,  ακόμη και το άκουσμα λέξεων όπως Εθνικό, Πατριωτικό κλπ. 
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το Πατριωτικό Μέτωπο, η δημοκρατικότερη πολιτική έκφραση και πρόταση στην Πατρίδα μας σήμερα, το οποίο και το ΚΚΕ αλλά και οι συνιστώσες της ροζουλί αριστεράς, αποκαλούσαν συστηματικά «ακροδεξιό και εθνικιστικό» (Τόκοψαν τελευταία, μια που τους πήραν πια στο.. ψιλό, ακόμη και οι δικοί τους).
Αυτό που ακόμη παρατηρούμε στα σχέδια κλωνοποποίησης/αδρανοποίησης των «πατριωτικών κινημάτων», είναι παράλληλα,  η… απελπισία και η αμηχανία του USA administration. Δεδομένου ότι, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ολοένα και χαμηλότερης ποιότητας «χρήσιμους ηλίθιους». 
(Η έκφραση είναι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ως γνωστόν). 
Έτσι από την υπέρβαση και το φιλότιμο του Σαμαρά, φθάσαμε στο «δείρτε τους όλους», της Χ.Α.
Από την άλλη πλευρά, η αμήχανη αριστερά, ροζουλί και σταλινική, βλέποντας την αποξένωσή της από το Λαό, άρχισε να βάζει νερό στο κρασί της, ή κάποιοι εκεί μέσα στα στρατηγεία τους, κατάλαβαν πως ο Λαός δεν «τσιμπάει» στις ανοησίες περί των «πολιτών του κόσμου» και made in USA melting pot. Αντιθέτως αντιλαμβάνεται ότι το ίδιο στόχο με την μηχανή του κιμά της παγκοσμιοποίησης που υπηρετούν οι δεξιοί νεοφιλελεύθεροι, έχουν και αυτοί οι «αριστεροί» οι οποίοι του μιλούν για την «παγκόσμια κοινότητα των αδελφωμένων Λαών».
Έτσι, η κλωνοποίηση, μεταμοντέρνα έκφραση του φασισμού, καλά κρατεί. Yποβοηθούμενη από έναν Λαό που κουβαλάει την ιστορική αναπηρία της αδυναμίας του περάσματος του, από το «εγώ» στο «εμείς».

Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα κλωνοποίησης, που είναι συγκεκριμένα και αφορούν στο Κίνημά μας:
  1. Πρώτοι ξεκινήσαμε την επαναδιατύπωση του Ιστορικού Πατριωτισμού. Επιλέξαμε πριν 4 χρόνια να ονομάσουμε ένα νέο Κίνημα, «Πατριωτικό». Λύσσα κακιά από παντού, τόσο από το σύστημα, όσο και από την «αριστερά», το 2009 αλλά και το 2010, όταν ρίξαμε σε συμβολική ένδειξη περιφρόνησης το παπούτσι στον ΓΑΠ. Σήμερα, ο τόπος έχει γιομίσει με «Πατριωτικά Κινήματα», δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μ….αν. Ακόμη και ο Τσίπρας μιλάει για «πατριωτισμό», ενώ δεν αποκλείεται να ακούσουμε και την ανεκδιήγητη Ρεπούση, να μιλά για… «πατριωτικό συνωστισμό». Στην χυδαιότερή του έκφραση μάλιστα, κλώνος του Πατριωτικού Μετώπου, που όχι μόνο κόλλησε ένα –ΠΑΜ πίσω από τον διακριτικό του τίτλο, αλλά για να επιτείνει ακόμη περισσότερο τη σύγχυση, δημοσιεύει αυτούσιες τις επί 20 χρόνια σταθερές και συνεπείς αμεσοδημοκρατικές θέσεις μας, ως δικές του.
  2. Πρώτοι ξεκινήσαμε το Κίνημα κατά των ιδιωτικών Διοδίων από το 2009. Το κεντρικό μας σύνθημά, ήταν, «να επιστρέψουν οι εθνικοί οδοί στο δημόσιο». Όταν το σύστημα διαπίστωσε πως το Κίνημα αυτό, μπορεί να φουσκώσει, το παρέδωσε στα χέρια «επαγγελματιών αριστερών προοδευτικάριων». Οι οποίοι με τις δυνάμεις που διέθεταν, πήραν τα πράγματα στα χέρια τους, και μετέτρεψαν το αρχικό, πατριωτικό σύνθημά μας, στο νεοταξίτικο: «Ανοιχτοί δρόμοι, ανοιχτά σύνορα». Οι ίδιοι τύποι, φαίνεται πως βρήκαν και την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να κατέβουν στις εθνικές εκλογές, όπου όμως τους πήρε ο Λαός χαμπάρι και τους έστειλε εκεί που έπρεπε.
  3. Πρώτοι ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αποδείξουμε πως η Ελλάδα, μπορεί να ταΐσει τα παιδιά της. Χωρίς μεσάζοντες, με άριστης ποιότητας προϊόντα και σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις πολυεθνικές. Με το που βάλαμε μπρος το Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Αλληλέγγυον», ξαφνικά ο τόπος γέμισε από συριζιώτικα κυρίως και ΜΚΟτικα, «κινήματα» πατάτας, λαδιού, κρεάτων και λοιπά τουλάχιστον θλιβερά αντίγραφα. Τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο πήραν τον δρόμο της χωματερής της ιστορίας, ενώ το «Αλληλέγγυον», επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησαν διάφοροι ακόμη «χρήσιμοι ηλίθιοι». Άλλοι προσπαθούν να κάνουν αντίγραφα του «Αλληλέγγυον», πουλώντας παραμύθια για φθηνές τιμές στα προϊόντα τους, συνήθως δώρο των πολυεθνικών και σε μια οφθαλμοφανώς στημένη διαδικασία. Άλλοι, βλέποντας πως μπορούν να ικανοποιήσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, εγγυήθηκαν στα «αφεντικά» τους πως μπορούν «να χτυπήσουν την φιλοσοφία του Αλληλέγγυον», την προώθηση δηλαδή των ελληνικών προϊόντων. Τελευταία μάλιστα, καλούν αγρότες και βιοτέχνες, να τους δώσουν χρήματα για την αγορά… μετοχών, με στόχο να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Κάνοντας μάλιστα συγκεντρώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, με τη λογική του παπατζή που ψωμολυσσά αλλά ντύνεται με ακριβό κοστούμι, για να δείξει στο υποψήφιο θύμα πως… «λεφτά υπάρχουν».
  4. Τέλος, εδώ και 14 χρόνια, επεξεργαζόμαστε μια πλήρη και σαφή πολιτική πρόταση Άμεσης Δημοκρατίας. Ολοκληρώσαμε πριν δύο χρόνια ένα τεράστιο έργο: Το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας, το οποίο και παραδώσαμε στον ελληνικό Λαό. Ω του θαύματος! Ο τόπος γέμισε με αμεσοδημοκρατικά κινήματα, από εντελώς ψευδεπίγραφα (γιαλαντζί που λένε στον τόπο μου) έως εξουσιαστικές γελοιότητες που κατευθύνουν κατ’ εντολή των αφεντικών τους, μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου.
Ολοκληρώνουμε και την σημερινή μας αναφορά, για την κλωνοποίηση ως εργαλείο του φασισμού, υπενθυμίζοντας ένα παλιό γνωμικό: 
Μπορείς να εξαπατήσεις έναν άνθρωπο πολλές φορές, πολλούς ανθρώπους μία φορά. Δεν μπορείς όμως να εξαπατάς, όλους τους ανθρώπους, όλες τις φορές.
Κρατώντας πάντοτε στη σκέψη μας τους στίχους του Νίκου Γκάτσου, στον Κεμάλ του τελευταίου μέγιστου της μουσικής στον τόπο μας, του Μάνου Χατζηδάκι: Γνωρίζουμε πως  «ο κόσμος προχωρά με φωτιά και με μαχαίρι» . Την ίδια ώρα, γνωρίζουμε πως μόνον έτσι θα προχωρήσει δυστυχώς και η ελληνική  κοινωνία στον βηματισμό της, προς τις εποχές που έρχονται. Το απευχόμαστε όμως...
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου