Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πάπας Βενέδικτος: «Ο τελευταίος εξορκιστής» Με μια κίνηση του χεριού του, ο Πάπας Βενέδικτος εξόρκισε δύο δαιμονισμένους άνδρες, που ούρλιαζαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό.


Το περιστατικό συνέβη το 2009 και εξιστορείται στο βιβλίο «Ο τελευταίος εξορκιστής», που έχει γράψει ο εξορκιστής της αρχιεπισκοπής της Ρώμης. Σύμφωνα με τον πατέρα Γκαμπριέλ Αρμότ, η μαρτυρία του οποίου υπάρχει στο βιβλίο, δύο βοηθοί του είχαν συνοδεύσει τον Τζοβάνι και τον Μάρκο, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία λειτουργία.

Οι γυναίκες κάθισαν μαζί με τους νεαρούς στις θέσεις που προορίζονται για τους αναπήρους. Όσο πλησίαζε η ώρα της εμφάνισης του Πάπα, οι δύο άνδρες άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανησυχίας.





«Οι δύο γυναίκες κατάλαβαν ότι κάτι ενεργούσε μέσα τους», υποστηρίζει ο πατήρ Αρμότ.

Η μία από τις γυναίκες ζήτησε από τον Τζοβάνι να συγκρατηθεί και εκείνος απάντησε με βαριά φωνή: «Δεν είμαι ο Τζοβάνι».

Τη στιγμή που το λευκό όχημα με τον Πάπα Βενέδικτο ολοκλήρωνε το γύρο της πλατείας, οι νεαροί «έπεσαν κάτω, χτυπούσαν το κεφάλι τους στο έδαφος και άρχισαν να ουρλιάζουν».

Ο Πάπας είχε παρατηρήσει από μακριά την αναταραχή και μάλιστα είχε αισθανθεί «το εχθρικό βλέμμα των δύο ανδρών».

Με μια απλή κίνηση, «σήκωσε το χέρι και τους ευλόγησε».

«Οι δύο δαιμονισμένοι τραντάχτηκαν βίαια, τόσο που έπεσαν τρία μέτρα πιο πίσω. Δεν ούρλιαζαν πια αλλά έκλαιγαν ασταμάτητα. Όταν ο πάπας αποχώρησε, επανήλθαν σε φυσιολογική κατάσταση. Δεν θυμούνταν τίποτα», καταλήγει η μαρτυρία του Αρμότ.

Από τη μεριά του το Βατικανό απέκλεισε κάθε παρέμβαση του πάπα στην υπόθεση: «Αν τα γεγονότα αληθεύουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε για εξορκισμό εκ μέρους του πάπα, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί» για την παρουσία των δαιμονισμένων.

Πάντως, κάθε αρχιεπισκοπή σε όλο τον κόσμο διαθέτει και έναν εξορκιστή.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου