Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Θέλουν την προκλητική σημαία του Αττίλα στο βιβλίο Γκίνες.

Στο …βιβλίο Γκίνες θέλουν να βάλουν οι τουρκοκύπριοι την προκλητική γιγαντιαία τουρκική σημαία που από το 1974 έχει κατασκευάσει ο Αττίλας στην πλαγία του Πενταδάχτυλου στην Κύπρο. Μέχρι τώρα δεν τα έχουν καταφέρει λόγω της έντονης αντίδρασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητούν την …βοήθεια της Αγκυρας!



Η «σημαία» της «ΤΔΒΚ» διαστάσεων 450 Χ 225 μέτρων. Η «σημαία» που φαίνεται ξεκάθαρα την ημέρα τόσο από την κατεχόμενη Κύπρο όσο και από την ελεύθερη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας , την νύχτα με την φωταγώγηση μετατρέπεται μια φορά σε τουρκική σημαία και μία σε «σημαία» της «ΤΔΒΚ» .

Η «σημαία», πάνω στην οποία γράφει «Τι ευτυχία το να μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι Τούρκος», φαίνεται και στις φωτογραφίες από το Διάστημα, είχε γίνει αμέσως μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Η εφημερίδα Star και με τον τίτλο «Η τουρκική σημαία που είχε εξοργίσει τον Μακάριο ειναι υποψήφια για το Γκίνες» γράφει οτι ο «πρόεδρος» του Συνδέσμου Φωταγώγησης της «σημαίας» της «ΤΔΒΚ» κ. Τανζού Μοεζίνογλου είπε ότι λόγω των πιέσεων των ελληνοκυπρίων δεν μπόρεσαν να κάνουν την επίσημη καταγραφή «της μεγαλύτερης φωταγωγημένης σημαίας» και υπογράμμισε ότι για αυτό περιμένουν βοήθεια από την Τουρκία.

Σημειώνεται επίσης στην εφημερίδα πως ο Μακάριος σχετικά με την «σημαία» έλεγε « η σημαία αυτή μας ενοχλεί πολύ. Κάθε φορά που βγαίνω στο μπαλκόνι την αισθάνομαι στο μέτωπό μου». Τότε ο Ντενκτάς, γράφει, οτι του είχε πει «και συ βγαίνε στο μπαλκόνι έχοντας γυρισμένη την πλάτη σου». Τι κάνει γι αυτό η ΕΕ; Τι κάνουμε εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου