Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»


Δελτίο τύπου                                          
                                                                                                       Αθήνα, 21.2.2013

Για πρώτη φορά, μετά από 192 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θα αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στον Αλέξανδρο Υψηλάντη:
- Γνήσιο τέκνο της πατριωτικής παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού.
- Πρωτεργάτη και σύμβολο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
- Πολιτικό αρχηγό και Γενικό Έφορο της Φιλικής Εταιρείας
Υπόδειγμα και πρότυπο για τους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελλήνων, άσβεστη διαχρονική παρακαταθήκη για τις παρούσες και επόμενες γενιές! 

Η επιμνημόσυνη δέηση θα λάβει χώρα στις 24.2.2013, 10 π.μ., μπροστά από τη λάρνακα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίο του Άρεως, δίπλα από τη Λεωφόρο των Ηρώων, παρουσία του
υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Δημητρίου Ελευσυνιώτη, του κ. Γεωργίου Σούρλα, Γ. Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, επίσημων εκπροσώπων των Ποντιακών Σωματείων και πλήθος κόσμου, χoροστατούντος του αρχιμανδρίτου κ. Ευγενίου Κανάκη στο παρεκκλήσι των Αγ. Ταξιαρχών.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, θα χαιρετήσει εκπρόσωπος της ΠΟΕ, τους δε τιμητικούς λόγους θα εκφωνήσει από μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ο πρόεδρός της Γεώργιος Τσαλουχίδης και από μέρους της Νεολαίας της Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδας και Νήσων ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.

Στις επετειακές εκδηλώσεις δεν θα λείψει και η ποντιακή λύρα, μουσικό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού σε χαρά και λύπη, καθώς και τα παραδοσιακά ποντιακά, χορευτικά συγκροτήματα από:
Ένωση Ποντίων Σουρμένων.
Παμποντιακό Σύλλογο «Η Αργώ».
Σύλλογο Ποντίων Ερέτριας «Οι Έλληνες του Πόντου».


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας
Γεώργιος Τσαλουχίδης                                                          Δαμιανός Βασιλειάδης

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί κύριοι

    Είμαστε μέλη του Σωματείου για την προστασία του Πεδίου του Αρεως με τίτλο η ΑΘΗΝΑ.

    Επι τη ευκαιρεία της καταθέσεως του στεφάνου σας, σας γνωστοποιούμε οτι έχουμε απο το παρελθόν υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για ανακήρυξη του αγάλματος του Υψηλάντη σε επίσημο νεώτερο μνημείο, δηλ. μετά την περίοδο του 1831.

    Οπως γνωρίζετε και εσείς άλλωστε, οι δημόσιες υπηρεσίες κωφεύουν, μολονότι τα έγγραφα μας ειναι κοσμήματα της Νομικής Επιστήμης - της Εθνικής μας Ιστορίας αλλά και της Οικολογίας.

    Επειδή έχουμε αποδείξει οτι είμαστε Ελληνες όπως και το Σωματείο σας.....ΖΗΤΑΜΕ.....απο εσάς να συμπαρασταθείτε στόν αγώνα μας για την ανακήρυξη του μνημείου του Υψηλάντη και των Προτομών της λεωφ. Ηρώων του Πεδίου του Αρεως, καθώς και του αγάλματος του Μπότσαρη ευρισκομένου εντός του πάρκου και αυτού, σε επίσημα μνημεία του Ελληνικού Κράτους, ήτοι Νεώτερα Μνημεία μετά το έτος 1831.

    Είναι ντροπή για όλους τους Ελληνες αυτοί που αγωνίστηκαν για εμάς τους Νεώτερους και για την Ελληνική Ιδέα εις την οποία όλοι μας πιστεύουμε, να έχουν ανακηρυχθεί επίσημα μνημεία τα τούρκικα χαμάμ και όχι ο Υψηλάντης - ο Κολοκοτρώνης κ.λ..π.

    Επίσης επιθυμία μας θα ήταν να δούμε και άγαλμα Ποντίου μαχητή που αγωνίστηκε για την Ελευθερία.

    απαντήστε μας θετικά για να σας στείλουμε αντίγραφο του υποβληθέντος εγγράφου μας, ώστε να στείλετε και εσείς, αντίστοιχο έγγραφο.


    Με εξαιρετική τιμή


    Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.Παν.Ρώμης.ΤΕΕ 46487 Ms.Ενέργεια Περιβάλλον.Παν.Πειραιώς-ΕΜΠ
    Υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου η ΑΘΗΝΑ.




    Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής Νομ.
    Υποψήφιο μέλος Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου η Αθηνά.

    Σχετ.
    http://kyameftopedioareos.blogspot.com
    http://polmarkarch.wordpress.com


    polmarkaras@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή